TOMS

Waarom deze startup?

Tijdens de Coronaperiode vielen de hardste klappen in de culturele sector. Samen met één van de beste drummers van Nederland (Oscar Kraal) is Briegel toen het initiatief gestart voor een online muziekschool annex oefenstudio. Oscar werd -als succesvol artiest (drummer van o.a. Anouk, Milow, Candy Dulfer en Van Dik Hout) en conservatorium docent- de artistiek leider. En Briegel bouwde aan het team, de propositie en de funding.

Welk verschil heeft Briegel gemaakt?

Briegel heeft een uitdagend plan ontwikkeld: een online community gekoppeld aan een videobel omgeving met een specifieke functionaliteit voor lesgeven en oefenen. TOMS is letterlijk de digitale variant van de muziekschool. Het bleek ook een goed plan. We kregen genoeg funding om een start te kunnen maken. Helaas is Oscar in de tussentijd ongeneeslijk ziek geworden en overleden. Een harde klap. En onoverkomelijk in de persoonlijke sfeer. Gelukkig was Kaliber Kunstenschool al als mede founder aan boord voordat Oscar overleed. Briegel en Kaliber zijn samen verdergegaan.

Waar hangt het succes vanaf?

Funding, focus en ownership. TOMS heeft funding nodig om een volwassen platform te ontwikkelen, focus op het aanhaken van (Twentse) instellingen om dit samen te doen en ownership in de vorm van een nieuwe bevlogen artistiek leider die achter het plan gaat staan. TOMS is er nog lang niet!

Wat heeft TOMS nog nodig?

Ownership en focus hebben we voor de korte termijn verankerd bij de founders: Kaliber en Briegel. Wij weten wat we moeten doen, hoe we het moeten en wat ervoor nodig is. Voor Kaliber kunstenschool is dit het vormgeven van de toekomst en voor Briegel is dit het aanjagen van een innovatie. Briegel zal plaatsmaken als de roerige eerste jaren erop zitten. Voorlopig zitten we er middenin en is er geld nodig om na de huidige stap ook een volgende stap te maken. Spannend dus!