What’s in our name?

Regelmatig wordt ons gevraagd hoe we aan de naam Briegel komen? ‘Heet jullie directeur soms Briegel?’ Helaas, er loopt bij ons niemand rond met die achternaam. Maar waarom dan juist deze naam en geen catchy naam als Brandzzz of Odido? Een catchy naam is vaak aan een houdbaarheidsdatum verbonden. Wat vandaag hip is, kan morgen alweer hopeloos achterhaald zijn. Briegel slijt wat minder snel. Waarom? Lees vooral verder.

Het verhaal van Hans en Peter
Laten we beginnen met het ware verhaal achter de naam Briegel. De oprichters van ons bureau zijn Hans d’Hollosy en Peter Hoekstra. Hans en Peter dus. Beiden die hard voetbalfans. Al brainstormend kwamen ze op een combinatie van hun beider voornamen in relatie met de voormalige Duitse voetbalinternational Hans-Peter Briegel? Wie……? Juist, die dus. Voormalig wingback van 1.FC Kaiserslautern, Hellas Verona, Sampdoria en Die Mannschaft in de jaren ‘80  van de vorige eeuw. De Denzel Dumfries van zijn tijd. Minder opvallend dan zijn generatiegenoten Lothar Matthaus, Karl-Heinz Rummenigge of Felix ‘Bananenflanke’ Magath.. Niet gezegend met een fluwelen techniek, onnavolgbare dribbels of subtiele eindpasses. En zeker niet zo’n begenadigd talent als Kaiser Franz Beckenbauer, maar wel iemand waar je als team van op aan kunt. Iemand die er altijd staat en die voor je door het vuur gaat. De spreekwoordelijke rots in de branding.

Positieve naamassociatie
Je kunt er complete brainstormsessies voor op touw zetten, naambureaus op loslaten, maar uiteindelijk komt het erop neer dat de naam die je kiest bij het bedrijf en de positionering ervan moet passen. Met (Hans-Peter) Briegel hadden we direct een positieve associatie. Zoals onze voorganger dat ooit had met de cultheld John Blutarsky uit de film National Lampoon’s Animal House. Briegel was een harde werker, die het moest hebben van zijn Ausdauer en Laufpensum. Nooit verzakend, strijdend tot het laatste fluitsignaal, een eigenschap die Duitse voetbalteams in het verleden de nodige Europese en wereldtitels heeft opgeleverd. Iemand van de lange adem. Handen uit de mouwen en de beuk erin. Geen woorden, maar daden. Hij zou met zijn mentaliteit en kwaliteiten niet hebben misstaan bij Feyenoord.

Scoren met Briegel
Met de naam Briegel houden wij de voormalige rechtsback van Die Mannschaft in ere. En met de kwaliteiten van deze speler in je achterhoofd, weet je dat je met Briegel een bureau hebt waarop je kunt bouwen. Dat laatste doen we vooral voor en aan merken. En dat gaat ons goed af. We scoren steeds beter.