Weer een nieuwe Tukker: Eric Sleeuwits

Schrijven en creatieve concepten bedenken, dat doet Eric Sleeuwits al bijna heel zijn werkzame leven. Met ingang van 1 september 2023 doet hij dit ook bij Briegel. Geboren en getogen in Enschede is Deventenaar Eric weer terug in zijn voormalige hometown. Je kunt een Tukker wel uit Twente halen, maar je haalt Twente niet uit een Tukker. Hier is dus overduidelijk sprake van een boomerang-effect. 

Zijn eerste ervaringen met Briegel en de accounts van het bureau zijn positief: “Briegel is een relaxed bedrijf, waar iedereen zichzelf kan zijn en de kans krijgt zich verder te ontwikkelen”, vertelt Eric over zijn eerste ervaringen met Briegel.

Om Eric beter te leren kennen, legden we hem een aantal vragen voor uit de wereldberoemde en meest gebruikte questionnaire voor een spannend zelfportret: Die van Marcel Proust

Wie of wat zou je willen zijn?
Als ik dit werk niet zou doen, zou ik graag sportverslaggever bij Langs de Lijn willen zijn. De baan van Floortje Dessing, reisverhalen maken over afgelegen gebieden, lijkt me ook wel wat.   

Waar zou je het liefst willen wonen?
Het liefst zou ik in Nieuw-Zeeland willen wonen. Helemaal aan het eind van de wereld, ver weg van alle hectiek en chaos in Europa. Kiwi’s lijken me echt chill. 

Wat is geluk voor jou?
Samen met mijn geliefden lekker in een hangmat liggen tussen 2 kokospalmen op een hagelwit zandstrand, met uitzicht op een azuurblauwe zee. En dan helemaal niets doen. Of misschien af en toe wat flessenpost versturen 😉 Met een boodschappenlijstje erin.

Wat is je favoriete muziek?
Het liefst luister ik naar (hard)rock. Mijn favoriete bands zijn Wolfmother, Foo Fighters en Metallica, maar ik mag ook graag luisteren naar het vroegere werk van Bowie, Clapton en Jimmy Hendrix. De gitaar is mijn favoriete instrument. 

Wat is je favoriete ontspanning?
Ik doe het veel te weinig, maar ik houd ervan om lekker in mijn eentje hard te lopen door de bossen. En dan het liefst ‘s ochtends vroeg als iedereen nog ligt te slapen, maar de natuur al wakker is. 

Wat vind je het prettigste moment van de dag?
Het kopje koffie bij het ontbijt. Helaas komt het er niet altijd van. Alleen in de weekends en op vrije dagen, maar dan kan ik er ook extra van genieten. Ook heerlijk ontspannend na een lange of drukke (werk)dag vind ik het kijken naar een leuke of spannende serie op een van de streamingdiensten. 

Aan welke plek bewaar je de fijnste herinnering?
Aan het eiland Langeland (voor de liefhebbers: tussen Fyn en Lolland, in Denemarken). Ik kom er al jaren en telkens als ik over de brug naar het eiland rijd, heb ik het gevoel alsof ik thuis kom.

Wat is je levensmotto?
Als ik er een moet noemen, dan is het ‘Leef en laat leven’, waarmee ik bedoel dat ik iedereen respecteer zoals hij/zij is en in zijn/haar waarde laat. 

Het hele team leren kennen? Neem dan contact met ons op!