STIBAT Samen sparen we de wereld

Hoe creëren we bewustzijn bij consumenten
Stibat Legebatterijen.nl is de organisatie die de inzamelactiviteiten voor lege batterijen in Nederland coördineert. Het is opgericht door batterijenproducenten en -importeurs om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te doen. Door heel Nederland vind je ruim 25.000 inleverpunten voor je lege batterijen. Inzamelen wordt gedaan met een doel: een groen en milieuvriendelijk Nederland. Want samen sparen we de wereld.

Onze aanpak
Wij formuleren de overkoepelende strategie en tevens de strategie voor de social media kanalen van Legebatterijen.nl. Daarvoor creëren we content die altijd inzetbaar is. Op deze manier maken we het inleveren van lege batterijen en oude fietsaccu’s écht aantrekkelijk. Lever jij ze al in?

Jaarlijks bereiken we bijna 3.000.000 Nederlanders. In 2020 zorgden we voor een verdubbeling in het aantal websitebezoekers (+105%).

Animaties en video
Op ons kantoor starten we met schetsen en zo bedenken en schrijven we maandelijks content voor de kanalen van Legebatterijen.nl, waaronder toffe animaties en video’s voor de socials. Zo sloten we 2020 af met lege batterijen, maar gingen we vol energie het nieuwe jaar in en hopen we deze energie weer aan elkaar door te mogen geven!

Beursstands & drukwerk

Maar we creëren niet alleen voor de online wereld. Ook offline kunnen we ons creatieve ei kwijt. Zo hebben we bijvoorbeeld het Batterijhelden Doeboek ontwikkeld, waarin kinderen door de wondere wereld van batterijen en accu’s worden geloodst.