Huisstijl ontwerp voor XBRL Connect

Briegel ontwikkelde voor XBRL Connect een huisstijl, logo en website die aansluiten bij de missie van het bedrijf om zakelijke rapportages te vereenvoudigen. Wij zetten XBRL Connect op de kaart! 

De vraag: een huisstijl, logo en website

XBRL is een set van standaard termen voor bepaalde zakelijke rapporten. Onder andere overheden, banken en verzekeraars vragen XBRL-bestanden van bijvoorbeeld de jaarrekening van jouw bedrijf. XBRL Connect biedt software om zakelijke rapporten in XBRL-format te zetten.

XBRL Connect zocht een sterke partij om hun service te vertalen naar het grote publiek en om een website en logo ontwerp te maken die past bij het karakter van het bedrijf. Hier schakelt XBRL Connect Briegel voor in.

Wat deed Briegel voor XBRL Connect?

We hebben een huisstijl ontwikkeld en ontworpen die goed past bij het technisch hoogstaande bedrijf. Voor de kleuren van de huisstijl is gekozen voor donkerblauw en lichtgroen. Waarom? Het donkerblauw in het logo en op de website zorgt voor een zakelijke uitstraling. De groene accenten zorgen voor een frisse uitstraling waarbij “gemak” en “rust” de uitgangspunten zijn.

Er is bewust gekozen om fel kleurgebruik te vermijden. Zodat het geheel past binnen de zakelijke en professionele service die XBRL aanbiedt.

Diensten grafisch weergeven

Verschillende bestanden en data (pijlen) vormen zich tot één rapport. Oftewel één pijl, de connect. Grafisch geeft dit goed weer wat XBRL Connect doet, namelijk ingewikkelde processen vereenvoudigen tot één gemakkelijke oplossing.

Een woord logo

Door een woord logo te gebruiken zorg je voor directe herkenning. De tekst blijft leesbaar en is in allerlei vormen te gebruiken. Bij woord logo’s is het belangrijk dat de persoonlijkheid van het bedrijf terugkomt in de vorm van de letters. Bij XBRL Connect is dit simpel, strak en zakelijk. De pijl die grafisch de dienst van het bedrijf laat zien, oftewel de connect, komt ook terug in de X van XBRL.

Duidelijke communicatie

Een complexe dienst vraagt om een simpel en strak website design en duidelijke communicatie over de voordelen voor de potentiële eindgebruiker van XBRL Connect. Daarom is er bewust gekozen voor een one-pager. Dit zorgt voor overzicht en de korte en krachtige teksten brengen duidelijk de boodschap over. Zodat de bezoeker in één oogopslag leest waar hij of zij aan toe is!

Website structuur

De volgorde van de website helpt de klant XBRL Connect te begrijpen en precies waarom de service voor hen zo voordelig is. Te beginnen met de belofte: ‘Nog nooit was het werken met SBR zo eenvoudig.’

Als introductie van haar diensten biedt XBRL Connect een SBR scan aan. Dit is een goede, laagdrempelige manier om kennis te maken met potentiële klanten. Daarom staat de aanvraag-knop hiervoor ook prominent bovenaan de website. 

Als de klant hier gelijk mee aan de gang wil, kan dat dus middels de SBR scan. Zo niet? Dan zien ze welk probleem XBRL Connect oplost, hoe de dienst werkt en hoe gemakkelijk XBRL Connect te integreren is met huidige systemen. Als laatste natuurlijk een call-to-action, de klant hoeft alleen nog maar even gegevens in te vullen om kennis te maken met de service. 

Niemand houdt ervan om eindeloos op een website te moeten zoeken, om te zien waar het nou eigenlijk over gaat. Keep it simple. Dat is de kracht van Briegel.

Bekijk hier de website van XBRL Connect!

Het resultaat

Deze nieuwe huisstijl brengt het unieke karakter van XBRL Connect in kaart. Het herkenbare logo in een simpele stijl, zakelijke en frisse kleuren en duidelijke communicatie over de voordelen die XBRL Connect biedt.

Het resultaat van deze opdracht? Een uitgedachte, passende huisstijl, strak logo, duidelijke website en een zeer tevreden klant.

Jouw huisstijl laten (her)ontwerpen door Briegel?