Hoe laat je AI en de natuur samenwerken?

Je zou zeggen: de natuur en moderne technologie, die staan lijnrecht tegenover elkaar. Maar niets is minder waar. Het bedrijf Ecomoni zet Artificial Intelligence in om de natuur te monitoren en biodiversiteit te ondersteunen. Want hoe meer we over de natuur weten, hoe beter we deze kunnen ondersteunen en behouden.

Ecomoni maakt technische producten als onderzoekshulp voor ecologen. Dit bedrijf reikt ecologen de technologie aan om precies te meten wat ze willen meten, met tijds- en energiebesparing tot resultaat. Zo hebben ecologen meer tijd om zich op hun onderzoeken te richten.

De nieuwste ontwikkeling van Ecomoni is de intelligente nestkast monitor. Deze module kan op een nestkast gemonteerd worden en heeft een kwalitatieve camera, een slimme sensor en maakt gebruik van AI-technologie.

Dit vroeg Ecomoni aan Briegel

Om het bedrijf op de kaart te zetten vroeg Ecomoni of wij een propositie en huisstijl wilden opstellen. Deze hebben we daarna gebruikt om een logo en website design te maken.

Propositie en huisstijl

Ecomoni is een bedrijf dat nieuw in de markt staat. Bij elk nieuw bedrijf zijn de propositie en de communicatie van belang. Wat ga je vertellen? En welke belofte doe je aan je klant? Met deze vragen gingen we ook aan de slag voor Ecomoni.

De huisstijl weergeeft de essentie van het bedrijf: technologie en de natuur als sterke samenwerking. Het kleurenpalet heeft natuurlijke aardetinten en groentinten en strakke donkerdere en lichte kleuren voor de technische uitstraling.

Alles komt samen in het logo

Het ontworpen logo voor Ecomoni bestaat uit verschillende elementen: een monitor, een gloeilamp voor de innovatieve ideeën, een vogel-voetafdruk, een camera, een ‘datastroom’ symbool en de nerven van een blad. 

Alle elementen van Ecomoni komen op deze manier terug in het logo. Dit in een natuurlijke groene kleur.

Website als visitekaartje

De website is het visitekaartje van Ecomoni. De website introduceert het bedrijf, haar passie en de eerste ontwikkeling: de intelligente nestkast monitor. Hier komen de huisstijl en het logo natuurlijk prominent naar voren. 

Bekijk de Ecomoni website hier! →

Het resultaat

De resultaten zijn een sterk logo, prachtige website en tevreden klant. Daar worden we bij Briegel ook fluitend blij van 😉 

‘’Ik vind het proces tot nu toe echt super verlopen!’’ – Jacob Kamminga, founder Ecomoni

Ga jij voor een professioneel logo en website ontwerp?