BlogsLets innovateStartups

Digitale muziekschool kan van start!

By november 18, 2020 No Comments

 

Op 4 november 2020 is bekend geworden dat onze aanvraag voor de digitale muziekschool met virtuele oefenruimte is gehonoreerd. Dit betekent dat we een bijdrage vanuit de regeling Creatieve Broedplaatsen Twente krijgen waarmee de digitale muziekschool werkelijkheid kan worden! De muziekschool is een initiatief van Briegel in samenwerking met Twente47. Het doel is om muzikanten en docenten in Twente in hun online muziekbeleving te faciliteren. In het meest ideale geval zal de software landelijk of zelfs wereldwijd gebruikt gaan worden.

Waarom?
Muziek is de laatste jaren veranderd, het wordt steeds individueler. Waar je vroeger anderen nodig had om muziek te maken, is dat tegenwoordig niet meer nodig. En muziekscholen zijn al helemaal niet meer van deze tijd. De online alternatieven zijn bijna altijd éénrichtingsverkeer. Het is tijd voor vernieuwing, tijd voor échte digitalisering van de muziekschool en oefenruimte!

Online muziek, educatie & community onder leiding van Oscar Kraal
De digitale muziekschool is dé plek waar muziek, educatie en community samenkomen. Er zijn tal van mogelijkheden: zo is er een gezamenlijke ruimte, hebben gebruikers hun eigen studio en kunnen ze een kijkje nemen bij anderen in hun studio of zelfs een les volgen die op dat moment gaande is. Ook is er de mogelijkheid om samen te spelen met andere mu
zikanten of bijvoorbeeld je leraar. Wat je maar nodig hebt en hoe je het maar wilt!

De digitale muziekschool staat onder artistieke leiding van Oscar Kraal, één van de beste drummers van de lage landen die over de hele wereld gespeeld heeft met artiesten als Candy Dulfer, Postmen, Milow, Anouk, Frank Boeyen en Van Dik Hout en al 30 jaar lesgeeft aan privé-instituten en het conservatorium van Amsterdam.

Les geven en les nemen
Om de digitale muziekschool werkelijkheid te laten worden, hebben we de gebruikers nodig. De mensen die les willen hebben en deel willen uitmaken van de community en de mensen die les willen geven en een passend curriculum willen ontwikkelen om als docent op de digitale muziekschool te kunnen werken.

Up-to-date blijven over de Digitale Muziekschool? Blijf ons volgen op LinkedIn via https://www.linkedin.com/company/briegel/ en via Twente47 https://www.linkedin.com/company/twente47.